logo

Provence

9 dagen Provence
De Provence met zijn landschap, schilderachtige dorpjes, markten, geurende lavendel- en kruidenvelden is het doel van deze reis naar het zuiden van Frankrijk. In dit gebied hebben veel kunstenaars zich laten inspireren zoals Vincent van Gogh. Dit is niet alleen een cultuurreis, maar ook om te ervaren hoe de Fransen in de Provence leven. Bezocht worden o.a. de Verdun vallei, het nobele Saint Tropez, de cultuurstad Aix en Provence, Avignon waar de pausen gewoond hebben en vele andere bijzondere plaatsen en plekjes met producten uit de regio.

Dag 1 van Nederland naar Draguignan.
De dag begint met een vlucht vanaf Amsterdam naar Nice. Na aankomst rijden we naar Draguignan waar ons hotel midden in de wijnvelden ligt van Domaine Rabiega. In de Brasserie genieten we van onze eerste franse avond.

Dag 2 Moustiers Sainte Marie – Gordes du Verdon
Als een soort amfitheater aangelegd dorp dat in de bergen ligt, heeft het „de goede tijd“ te danken aan het handwerk, zoals leerlooierij, papier maken, pottenbakkerij en het voorhanden hebben van water. Moustiers is één van de mooiste dorpen van Frankrijk en is bekend om zijn handwerkkunst van vroeger, waaronder de Fayence-Techniek. Het dorp ligt aan het begin van de Verdon vallei, één van de diepste  valleien in Europa. Het betoverende en wild gegroeide landschap is door de intact gebleven natuur en om zijn groene water bekend. De 50 kilometer lange vallei is op zijn diepst zelfs 700 meter. Het diner is vanavond in een brasserie in Draguignan.

Dag 3La Garde Freinet – St. Tropez – Château Saint Martin
We rijden door het hart van het „Massiv des Maures“ en bereiken op de pas het oude provenciaalse dorp La garde Freinet. Hier maken we een pauze, om van het mooie uitzicht te genieten. Aan de voet van het massiv ligt Saint Tropez, dat zich sinds de jaren 50 tot een trefpunt van kunstenaars en High Society ontwikkeld heeft. De plaats is bekend om zijn grote jachthaven en het strand van Pampelonne. Na een kleine stadswandeling is het tijd voor een middagpauze. Later deze middag bezoeken we Château Saint Martin, waar vrouwen de wijn produceren en het bedrijf runnen. Met een rondleiding door het Château en een proeverij van verschillende wijnen krijgen we een mooie indruk van de wijnproductie in de Provence. Het avondeten vindt plaats in de brasserie van het hotel.

Dag 4 van Draguignan naar Aix en Provence en Cavaillon
De oude hoofdstad van de Provence is Aix en Provence en tevens geboorteplaats van de schilder Paul Cézanne. Tijdens de wandeling door de straten en pleinen en de bijzondere markt krijgt u de flair van de stad mee. Aan het eind van de middag rijden we naar ons hotel in Cavaillon. Het avondeten is deze keer in een plaatselijk restaurant.

Dag 5 Avignon – Chateauneuf du Pape – Pont du Gard
Avignon was in de Middeleeuwen de hoofdstad van de Christenen en is door deze periode gevormd. Met de stadswandeling komen we langs de brug Saint Benezet, dat door het kinderlied „Sur le pont d‘Avignon“ bekend werd. De meeste straten en pleinen zijn met kleine stenen uit de rivier de Rhône bestraat, wat weer een speciaal effect op de stad heeft. Een bezoek aan het Gotische pauspaleis mag u  natuurlijk niet missen. Tijd om te winkelen, door de straten van Avignon te wandelen of een terrasje te pikken is er, voordat we verder rijden naar Chateauneuf du Pape, de bezienswaardigheid is vandaag de ruïne, eens was dit de zomerresidentie van de pausen en hier komt ook de beroemde Chateauneuf du Pape vandaan. We sluiten deze dag af met een bezoek aan Pont Du Gard. Dit aquaduct uit de Romeinse tijd is het best bewaard geblevene en was de waterleiding voor de stad Nîmes. Het diner is vanavond in een restaurant met zicht op de Pont du gard.

Dag 6 Chateau Virant - Camargue
De Provence is bekend om zijn Lavendel, Wijn en Olijfolie. Op weg naar de Camarque bezoeken we een Olijfolieproducent, dat ook een klein Olijfoliemuseum heeft. We krijgen een rondleiding en komen alles te weten over olijven en olijfolie, speciaal uit de Provence met een kleine proeverij. Aansluitend rijden we verder naar het moeras  en merenlandschap de Camargue. Dit gebied staat bekend om de verschillende dieren die hier voorkomen zoals, de zwarte stieren, Camarque paarden en flamingo‘s. Als we een beetje geluk hebben kunnen we deze dieren ook bewonderen. In Saintes Maries de la Mer maken we een boottocht over de rivier de Rhône, door het natuurpark de Carmarque. In Saintes Maries de la Mer hebben we tevens ons diner.

Dag 7 Saint Rémy de Provence – Les Beaux en Provence - Coustellet
Deze ochtend ontdekken we de bijzondere plekken van Vincent van Gogh die in Saint Remy de Provence gewoond heeft. Van Gogh werd betoverd door de kwaliteit van het licht en de schoonheid van het landschap. Binnen 1 jaar schilderde hij 150 schilderijen en maakte verschillende tekeningen. Het kleine plaatsje Les Beaux en Provence boven op de berg mag op deze reis niet ontbreken. Door de pittoreske straatjes en de kleine winkeltjes en restaurantjes lijkt het net of de tijd heeft stil gestaan. Het Lavendel Museum in Coustellet geeft een schitterende indruk van de geschiedenis, de werking en de kwaliteit van de lavendel. Met het bezoek aan dit museum krijgt de lavendel een duidelijkere betekenis. De geur zal ons nog wel tot aan thuis begeleiden. Het diner is vanavond in een restaurant in Cavaillon.

Dag 8 Nice
Vandaag gaan we naar Nice, deze moderne stad heeft veel meer te bieden dan alleen het strand. Met een korte rondleiding ervaren we de cultuur van Nice. `s-Middags is er genoeg tijd om nog een koele duik te nemen in de Middelandse zee. Onze laatste gezamenlijke avond is in Nice

Dag 9 Nice – Nederland
De tijd gaat zo snel en we verlaten jammer genoeg alweer de Provence. Met de vlucht van Nice naar Amsterdam eindigt hier deze reis met hopelijk een heleboel mooie indrukken van de Provence.

Inbegrepen in de reis.

 • Vlucht Amsterdam – Nice  vice versa
 • Luxe touringcar vanaf Nice tot Nice
 • 3x overnachtingen met ontbijt Domaine Rabiega
 • 2x diner Brasserie Rabiega
 • Diner in Draguignan
 • Stadswandeling Saint Tropez
 • Proeverij Chateau Saint Martin
 • Stadswandeling Aix en Provence
 • 4x overnachting met ontbijt in Cavaillon
 • 2x diner in Cavaillon
 • Entree Pauspaleis Avignon
 • Stadswandeling Avignon
 • Entree Pont du Gard
 • Diner Pont du Gard
 • Entree olijfproducent
 • Boottocht Rhône
 • Diner Saintes Maries de la Mer
 • Entree lavendel museum
 • 1x overnachting met ontbijt in Nice
 • 1x diner Nice

Datum:           18. – 26. September 2018
Prijs.               €  1.500,-  per persoon
Eenpersoonskamertoeslag   € 315,-

Aanmelden tot uiterlijk 1. Juni 2018

  Info

Amphora TTG Company  
Söllheimerberg 15
5300 Hallwang
Oostenrijk

info@amphora-ttgc.com
www.amphora-ttgc.com

Tel. Nr.:    +43 (0)662 - 66 42 21
Mob. Nr.:  +43 (0)664 - 55 91 237 

Impressum

austia guide  

sitemap