logo

Occitaine

8 dagen Occitanie
Een reis naar Midi-Pyreneën, een regio die bekend is door de Katharen en de Tempeliers, maar ook door de wijn en de heerlijke Roquefort kaas. De hoofdstad Toulouse met zijn prachtige pleinen, Albi met zijn bijzondere gotische kerk of Foix met kasteel en zijn 3 verschillende torens zijn maar een paar van de bezienswaardigheden op deze reis.

Dag 1: Nederland – Castre
Met een direct vlucht van Amsterdam naar Toulouse begint deze reis. We reizen verder naar Castres waar ons hotel op loopafstand van het centrum aan de rivier  gelegen is. Nadat we Castres ontdekt hebben genieten we de eerste avond in een gezellig restaurant in Castres van ons diner.

Dag 2: Toulouse
De hoofdstad van de Pyreneën Toulouse was al in de Middeleeuwen de hoofdstad van de Languedoc. De oude stad met zijn vele mooie straten en gebouwen ontdekken we tijdens de rondleiding. `s-Middags heeft u tijd om zelf een museum te bezoeken, te winkelen of gewoon een terrasje te pikken. In Toulouse heeft men ook veel specialiteiten uit de omgeving. Het diner is vanavond in Toulouse.

Dag 3: Roquefort – Millau
Via een mooie route door het regionale natuurpark Haut-Languedoc rijden we naar de plaats Roquefort. Roquefort is bekend om zijn blauwschimmelkaas, die al eeuwen lang in rotsen geproduceerd wordt. Bij een van de producenten in het dorp hebben we een rondleiding, waar we zien hoe de Roquefort gemaakt wordt. Na een kleine proeverij rijden we verder naar Millau. De brug van Millau is met een lengte van 2460 meter de langste Tuibrug van de wereld. Het avondeten vindt plaats in een restaurant in Castres.

Dag 4: Mirepoix – Foix
Vandaag gaan we verder naar het zuiden. Als eerste bezoeken we Mirepoix, deze kleine stad is grotendeels nog omgeven door de oude stadsmuur. De gotische kathedraal Saint-Maurice heeft een groot middenschip dat voor deze omgeving eigenlijk heel ongewoon is. Rond de middag zijn we dan in Foix, waar midden in het dorp op de heuvel het kasteel staat met 3 verschillende torens. Het kasteel hield in de 13e eeuw stand tegen de aanval van de kruisridders. We brengen een bezoek aan dit bijzondere kasteel. Voordat we in Castres terug komen genieten we van het diner in een frans restaurantje.

Dag 5: Castres – Hautpoul
Deze ochtend kunt u uitslapen, de ochtend is vrij om zelf in te delen. `s-Middags gaan we naar Hautpoul, een schilderachtig dorpje in de bergen. Hier heerst rust en kunnen we van het uitzicht genieten. In Mazamet bezoeken we het Katharen museum dat een overzicht geeft van wat de Katharen in de omgeving allemaal gedaan hebben. Diner in Castres of omgeving.

Dag 6: Albi – Gallac Wijnregio
Vandaag bezoeken we Albi met de grootste bakstenenkerk ter wereld, de kathedraal Sainte Cécile. Door de oorlogen werd deze kerk gebouwd als een soort vesting met muren van 4 - 6 meter dik. De stad staat ook bekend om zijn kunstenaar Toulouse-Lautrec, waarvan ook een museum is. Ten westen van Albi ligt de wijnregio Gallac, elk wijngebied heeft zo zijn specialiteit, bij een bezoek aan een wijndomein krijgen we uitleg over de wijnproductie uit deze regio. De avond sluiten we af in een restaurant in dit wijngebied.

Dag 7: Cahors
De laatste dag in de Pyreneën en we bezoeken als eerste het mooie dal naar Saint-Cirq Lapopie. Deze plaats ligt op de klippen van de linker lot-oever, bijna 100 meter hoger dan de rivier. De ruïne en de stadspoorten zijn hoofdzakelijk uit de tijd tussen de 13e en de 16e eeuw. Aansluitend rijden we verder naar Cahors met het gelijknamige wijnbouwgebied. Ook deze bisschopstad ligt aan de rivier de Lot. Het historische centrum met de smalle straten en indrukwekkende gebouwen geven je ook een gevoel van de macht die Cahors vroeger had. Het diner is vanavond op de weg terug naar Castres.

Dag 8: Toulouse – Nederland
Het is alweer tijd om de koffers te pakken. We verlaten de Pyreneën en vliegen terug naar Amsterdam. Met een hoop indrukken en herinneringen kunt u tijdens de vlucht nog nagenieten van deze reis.

Inberepen in de reis:

 • Vlucht Amsterdam – Toulouse vise versa
 • Luxe touringcar
 • Ervaren touringcar-chauffeur / Reisleider
 • 7x overnachting met ontbijt in Castres
 • 2x diner Castres
 • Stadswandeling Toulouse
 • Diner in Toulouse
 • Entree Roquefort producent
 • Entree kasteel Foix
 • 2x diner onderweg naar Castres
 • Entree Katharem-Museum Mazaret
 • Diner Castres of omgeving
 • Stadswandeling Albi
 • Entree Kathedraal Saint Cécile
 • Wijnproeverij
 • Diner in wijngebied Gallac

Datum:   7 - 14 oktober 2018                             
Preis pro Person:   € 1.725,-
Einzelzimmerzuschlag:  € 120,-

  Info

Amphora TTG Company  
Söllheimerberg 15
5300 Hallwang
Oostenrijk

info@amphora-ttgc.com
www.amphora-ttgc.com

Tel. Nr.:    +43 (0)662 - 66 42 21
Mob. Nr.:  +43 (0)664 - 55 91 237 

Impressum

austia guide  

sitemap